Sunday, April 20, 2014

Minhen 2014

Nekada davno sam se ložio da pišem blogove sa mojih putovanja, iz nepoznatog razloga loženje se delimično vratilo. Ovaj put smo porodično spičili od Beograda do Minhena kolima, praćeni žešćom kišom al' nas je u Nemačkoj ogrejalo sunce kako i dolikuje. Plus što si zapadnije dan duže traje pa milina jedna, 7 popodne dođe ti kao 11 u Bg-u :). Usput sam se uobičajeno posvađao sa ženom. Prošlo je 7 dana od njenog prethodnog ciklusa pa je u PMSu a ja sam se preračunao, mislio sam da je prošlo tek 5 dana pa nisam bio dovoljno taktičan. Moraću da instaliram neku aplikaciju koja će me obaveštavati o tako bitnim stvarima. Prevari se čovek pa nastane sranje.
Minhen, stigli oko 6 popodne, ko u cik zore da smo stigli, sunce sija i nigde ljudi, samo domaćin crnogorac Mirko, kul lik, iznajmio nam svoju gajbu  u Svabingu. On gde spava, ne znam.
Imam taj običaj da volim da zveknem pivo čim negde doputujem, čisto da se zapljunem da sam stigao. Mirko oladio Paulaner, 0.5, Totalni respect.
Prošetah malo krajem. Ptice pevaju sve u 16. Pri tome Mirkova gajba nije u parku nego u Svabingu, sve zgrada do zgrade. Ne bi čovek očekivao da tu žive ptice nego ljudi. U Beogradu su odavno utihnule. Čak ni u Blokovima (primetite veliko B, prim. aut.) više ne možeš da ih čuješ. Gugutke koje su me redovno budile ko klinca sad samo seru i ćute. Suviše je bilo šta reći o stambenom i prilično urbanom kraju u kome se čuju ptice. Osim da je tu negde i Belgrad strasse.


Bacam pogled na kola, šta li ti Nemci voze... BMW( očekivano) Audi, pa opet BMW, i još koji BMW, pa  Audi i tek po neki Mercedes onako postiđeno parkiran u fazonu "nemam za bolje". Potpuna kontradikcija sa arhitekturom kraja. Ne bi se očekivalo da u zgradama koje nisu ništa posebno žive vozači BMW-a.Al prc, niko ne vozi crvenu hondu, jedini biser medju sivo-crnim BMWovima :)

Pivnica. Lokalna. Mada ne tipična. Spolja je izgledala kao restoran pa je zaobiđoh pa na kraju kad nisam našao ništa bolje, reko' daj šta daš. Ipak je Uskrs, dobro je i ovo. I jeste i nije pivnica. Dugački stolovi - jeste pivnica, stolovi su suviše fini - nije pivnica,  konobarica nije debela - nije pivnica, pijanih Nemaca komada 0 - nije pivnica, jelovnik ima salate - nije pivnica, vise neki rogovi - moze biti pivnica al ne mora da znači, služe neko lokalno pivo - e sad, bilo gde sem u Nemačkoj ovo bi bio znak da jeste pivnica. Ovde sam u svojoj kratkoj šetnji nailazio na picerije, tajlandske, indijske restorane, kinesko-italijanske restorane (istina, pizza i kineska klopa u istoj kafani, valjda je neki kinez otvorio piceriju. Ispitacu.) koji služe neka nepoznata lokalna piva, tako da ta činjenica ništa ne garantuje.

Uglavnom iznad šanka je stotina krigli, ima 5-6 točilica različitog lokalnog piva od iste pivare. Nije loše sa Usrkšnje veče. Kao ni pivo. Ako ikada svratite probajte Zwickl.
Momenat. Baja za stolom do mene. Kovrdžavi Nemac izveo cicu. Naručuje vino u sred pivnice. Vino nema pampur nego metalni zatvarač koji se odvrće. Konobar ga otvara, sipa mu malo u čašu da degustira. Baja proba i klima glavom da je dobro. Kontam da je kovrdžavi baja naručio nešto tipa Banatski rizlig da šatro bude gospodin pred cicom, a konobar krenuo da ga loži pa mu dao da  degustira. Dobro mu nije dao čep da omiriše :)


No comments:

Post a Comment