Sunday, May 17, 2009

Dan dva

Danas je trebalo da pokupujem sve sto mi je neophodno za nastavak putovanja a nisam hteo u Beogradu jer je ovde znacajno jeftinije. Od jakni, dukseva za outdoor aktivnosti pa do video kamere. Hteo sam da kupovine obavim na pocetku, da posle ne razmisljam o tome. Shvatio sam kako sve moze biti komplikovano kad te okolina apsolutno ne razume. Kinezi ne znaju da citaju engleska slova, nazivi ulica na engleskom nista im ne znace. I kako onda nekome objasniti gde zelis da ides? Sa druge strane cak i kada nekako objasnis to ne znaci da ces uspeti da nadjes tu adresu.
Adrese su ovde od manjeg znacaja za pronalazenje neke lokacije. Mnogo je bitniji broj telefona te lokacije, tako da se taksista i neko sa te lokacije telefonom mogu objasniti gde se to zaista nalazi.



Na moju nesrecu imao sam broj telefona ali nije tacan, tako da nisam uspeo da pronadjem outdoor radnju i lepo smo se vratili nazad neobavljenog posla. Srecom pa je ovde taksi 20 din/km pa sto se mene tice mogao je da me vozi do prekosutra. Makar sam prosao raznoraznim delovima Pekinga. Ogroman grad. Sve sam se nadao da cu naici na neko predgrađe gde vise nema ogromnih zgrada. Do njih nisam stigao a bio sam jako daleko od centra Pekinga. Non stop su ogromne zgrade i siroke ulice. Naisao sam u tom lutanju za outdoor radnjama i na CCTV, novu zgradu. Potpuno je luda i ja zaista ne znam kako se ta zgrada ne urusi. Deluje kao da bi postojanje i najmanje gravitacije dovelo do totalnog rusenja.
Predvece sam iskulirao u Beihai parku. Simpa park sa velikim jezerom. Dosta Kineza pici igru sa necim sto lici na veliku badminton lopticu koja se sutira nogom. Poenta je dobacivati se njome tako da ne padne na zemlju. Bilo mi je simpa pa sam im se na kratko pridruzio, no nije me islo pa sam nastavio svojim putem. Po parkovima Kinezi pevaju na svakom cosku i to preko razglasa. Potpuno ludilo jer se u jednom trenutku cuje sa 5-6 lokacija pevanje na kineskom.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Za tu zgradu CCTV sam gledao na discovery-ju da su morali da rade spajanje gornjih delova za jednu noc inace bi se poremetila konstrukcija i zeznula statika.Nego sto se vozis taksijem, gde ti nestade tvoj kompanjon, ruskog imena a kineskog porekla Ivan? Jel si probao sa Cecom preko razglasa kad ti vec pimplovanje ne ide :))?

    ReplyDelete
  3. Ivana sam koristio celo pre podne. Bilo mi je neprijatno i popodne da ga cimam.

    ReplyDelete